ایزو ۶۸۲۰ استاندارد نان، بهبود دهنده های نان و مزایای آن در ایزو ۶۸۲۰ از جمله عناوینی هستند که می خواهیم در این مقاله، صحبت کنیم.
کمیتههای فنی ISO کار آمادهسازی استانداردهای بینالمللی را انجام میدهند. هر عضو که علاقهمند به موضوعی باشد که در آن حوزه کمیته فنی ایجاد شده است، حق دارد تا در آن کمیته فعالیت کند. سازمانهای بینالمللی، دولتی و غیردولتی نیز در زمینههای مختلف با ISO همکاری میکنند.کمیتههای فنی پیشنویس استانداردهای بینالمللی را تدوین میکنند، اما قبل از تصویب، توسط شورای ایزو برای تایید بین هیئتهای عضو توزیع میشود. استانداردها برای تصویب به تایید حداقل ۷۵ درصدی نیاز دارند. کمیته فنی ISO / TC 34 (محصولات غذایی کشاورزی) استاندارد بینالمللی ایزو ۶۸۲۰ را تهیه کرده است. استانداردسازی بینالمللی پیشنویس روشی برای آزمون نانسازی، حفظ روشهای ملی یا محلی مطابق با نیازها و عادات یک منطقه را منتفی نمیکند.
استاندارد ایزو ۶۸۲۰ در مورد بهبود کیفیت نان
ایزو ۶۸۲۰، برای ارجاع در نظر گرفته شده است و ممکن است به ویژه در تهیه پیش نویس روشی برای آزمایش های بین آزمایشگاهی مفید باشد. به منظور تسهیل مبادلات، مهم است که هر یک از این روش ها به طور کامل درک شده و در همه کشورهای دیگر قابل تکرار باشد، صرف نظر از اینکه چقدر متفاوت هستند. همچنین مطلوب است که الزامات مربوط به مواد، مقدار مواد و سایر شرایط برای همه روش هایی که برای تولید همان نوع نان استفاده می شود، هماهنگ شود. وقتی روش های ملی به این شکل که در استاندارد ISO 6820 آمده است، نوشته شد، می توان آنها را با هم مقایسه کرد و بررسی کرد که آیا برای هر نوع نان منطقی سازی وجود دارد یا خیر.به طوری که اطلاعاتی در مورد محتویات بندها، مانند دامنه و زمینه کاربرد، اصل، مواد تشکیل دهنده، دستگاه، نمونه برداری، روش، بیان نتایج، گزارش آزمایش ارائه می دهد.
دامنه و زمینه کاربرد ایزو ۶۸۲۰
ایزو ۶۸۲۰، راهنمایی کلی در مورد تهیه آزمایشهای نانسازی برای آرد گندم و آرد چاودار، صرف نظر از اینکه آردها تجاری یا تجربی هستند، ارائه میکند.
ایزو ۶۸۲۰، از طرح استانداردی پیروی می کند که به طور گسترده برای روش های تجزیه و تحلیل استفاده می شود و بنابراین تضمین می کند که هیچ عنصری در هنگام تشریح یا تهیه پیشنویس تست تهیه نان توسط کاربر نادیده گرفته نمی شود.
بیشتر بخوانید: ایزو ۱۶۱۲۸ استاندارد ایزو آرایشی طبیعی و ارگانیک
مشاوره و پیاده سازی ایزو ۶۸۲۰
ما در طاها مدیران، به شرکت ها کمک می کنیم تا به استانداردها، برنامه ریزی کنترل کیفیت تضمین کیفیت، سیستم های مدیریتی و مدیریت تعالی دست یابند. مشاوران ما تجربه بالایی در استانداردهای ایزو دارند. ما بیش از ۱۰ سال تجربه در صنعت ها و تجارت های مختلف از خدمات تا تولید و از خصوصی تا دولتی و غیر انتفاعی داریم. تجربه بالای مشاوران ما در فرایندهای پیاده سازی ایزو به شما کمک میکند، به سادگی گواهینامه ایزو دریافت و پیشرفت کنید.
برای اخذ انواع گواهینامه ایزو می توانید از طریق صفحه اخذ گواهینامه ایزو درخواست خود را ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شمارههای ۰۹۱۵۹۰۵۰۵۸۸ و ۲-۰۵۱۳۸۹۱۳۸۷۰ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.
بهبود دهنده نان چیست؟
در ارتباط با بهبود دهنده های نان می توان گفت که: استاندارد نانوایی راه حل های آماده ای را برای کسب و کار شما ارائه می دهد. بهبود دهنده نان افزودنی های غذایی هستند که به آرد اضافه می شوند. توسط بهبود دهنده نان، ما فرآیندها را در جهت دلخواه مدیریت می کنیم. می توان بر روی هر پارامتری مانند حجم نان، تازگی و لطافت، رنگ نان، بازدارنده های کپک زدگی و مواردی از این دست تاثیر گذاشت.
بهبود دهنده های نان که تقویت کننده خمیر نیز نامیده می شوند به راحتی استفاده می شوند. در ابتدای مخلوط کردن همه اجزای آرد، مخمر نان، نمک و سایر محصولات به آرد اضافه می شوند.
بهبود دهنده های نان، به عنوان محصولات غذایی مستقل استفاده نمی شوند، اما در راه حل های مختلف مشکلات تکنولوژیکی استفاده می شوند. در نتیجه، بهبود دهنده های نانوایی به ارائه کیفیت مورد نیاز به محصولات پخته شده کمک می کنند.
استفاده از این گونه افزودنی های غذایی به دلایل زیر و بسیاری از عوامل دیگر است:
- فناوری های تک فازی برای تولید نان
- عدم ثبات کیفیت آرد حاصل
- تنوع خواص محصولات تولیدی
- طولانی شدن زمان حفظ تازگی محصولات
هدف استفاده از بهبود دهنده های نان در استاندارد ۶۸۲۰
هدف استفاده از بهبود دهنده های نان در استاندارد ۶۸۲۰، دستیابی به همان کیفیت بالای محصول نهایی نان و فرآورده های نانوایی است. در عین حال، بدون توجه به موانع مختلف فناوری منشأ، هیچ تغییری در فناوری معمول نباید ایجاد شود.
پیشنهاد طاها مدیران: ایزو ۱۷۰۲۰ استاندارد سیستم مدیریت صلاحیت سازمان های بازرسی
مزایای استفاده از بهبود دهنده های نان در ایزو ۶۸۲۰
استفاده از بهبود دهنده های نان در استاندارد ایزو ۶۸۲۰، مزایای بسیاری دارد که تعداد زیادی از آنها را در زیر می آوریم:
- بهبود کیفیت آرد
- اطمینان از حجم بالای نان در این نوع نان ها در صورت لزوم
- تنوع مواد اولیه
- بهبود خواص محصولات نان مانند افزایش ماندگاری
- بهبود فناوری های تولید
- کوتاه شدن مدت تخمیر
- تقویت گلوتن
- افزایش ظرفیت جذب آب
- بهبود ساختار خرده نان
- افزایش بازده محصول نهایی
- کاهش هزینه مواد خشک
- افزایش سطح تشکیل گاز در خمیر
- شکر کمتر اضافه کرده یا کامل و حذف کنید
- تضمین پخت یکنواخت تر در کل حجم نان
- غنی سازی پروتئین محصول نهایی
- بهبود و سفید شدن ساختار خرده نان
- تشکیل یک پوسته ترد
- افزایش ارزش غذایی
آیا بهبود دهنده های نان برای بدن انسان مضر هستند؟
تمام موادی که به عنوان افزودنی در نان استفاده می شود، تحت کنترل قانون محلی است. بهبود دهنده نان در تمام کشورهای جهان استفاده می شود. عملاً موادی که برای بهبود کیفیت نان در آرد ریخته می شود حداکثر تا ۶۰ درجه سانتیگراد تجزیه می شود. به این معنی که وقتی نان پخته می شود، این مواد قبل از رسیدن به دمای ۶۰ درجه سانتیگراد از بین رفته اند. عملاً در محصول نهایی یعنی در نان حتی اثری از موادی که در آرد گنجانده شده است وجود ندارد. از نظر علمی ثابت شده است که تمام مواد به کار رفته در آرد برای بدن انسان بی ضرر هستند.
گواهینامه ISO شما می تواند مزایای بازاریابی متعددی را ارائه دهد، از دسترسی به مشتریان جدید و بازارها تا افزایش اعتبار
استاندارد کیفیت نان چگونه است؟
نان استاندارد باید حداکثر ۳۸ درصد آب، ۳ درصد آرد غیر گندم و ۰.۲۵ درصد مخمر (هر یک درصد وزن آرد) داشته باشد. نان قهوه ای باید حداقل ۰.۶ درصد فیبر داشته باشد.
انواع و ویژگی های نان، سبوس و آرد از دیدگاه استاندارد ملی ایران
مطابق استاندارد ملی ایران به شماره ۱۰۳، آردهای تولیدی در کشور، به ۸ گروه تقسیم می شود.
مصرف سه گروه از آردها(آرد بربری، آرد لواش و تافتون و آرد سنگک) در نانوایی ها و مصرف بقیه آردها در اصناف دیگر(شیرینی پزی، نان فانتزی و…) و صنعت(ماکارونی، بیسکویت و …) می باشد.
یکی از ویژگی هایی که این ۸ گروه را از یکدیگر متمایز می کند میزان سبوس(درصد خاکستر) آنهاست. هر چه میزان سبوس در آرد بیشتر باشد و یا به عبارتی میزان سبوس گیری، کمتر انجام شده باشد، ارزش غذایی آرد بالاتر خواهد بود. از آنجا که نان، قُوت اصلی مردم بوده، توجه به سلامت آن، سلامت جامعه را تا حدود زیادی تضمین خواهد نمود.بعضی ویژگی های نان های مختلف به شرح زیر می باشد:
- نان های تیره (حاوی سبوس بیشتر) ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان های سفید و روشن دارند. خوردن نان سبوس دار، مانع از جذب سریع قند و چربی در خون می گردد. بر اساس استانداردهای تدوین شده، هر نان به میزان مشخصی سبوس گیری می شود.
- نان سنگک، غنی ترین نان از نظر تغذیه ای می باشد. میزان سبوس گیری مجاز از آرد این نان در محدوده ۶ تا ۱۲ درصد می باشد و تقریبا آرد آن کامل و سبوس دار به حساب می آید. به همین دلیل، رنگ آن تیره تر و هضم آن، کمی طولانی تر است.
- نان لواش و تافتون نسبت به سنگک، از سبوس پایین تری برخوردار بوده و میزان سبوس گیری از این آرد مصرفی، ۱۲ تا ۱۸ درصد است. معمولاً میزان نمک موجود در این نان ها بیشتر است و منجر به بروز مشکلاتی در بدن میشود.
- در آرد نان بربری، بیشترین درصد سبوس گیری به میزان ۱۸ تا ۲۱ درصد صورت می گیرد و در واقع، سفید ترین آرد از نان های سنتی محسوب می شود. در هنگام تهیه این نان مقداری سبوس به آن اضافه می شود که تا حدی این کمبود سبوس، جبران شود، اما این عمل، زیان بارترین اقدام و آفتی برای سلامتی است.
برای مطالعه بیشتر می توانید این مقاله را مطالعه کنید:ایزو ۲۳۶۱۶ – نظافت، بازرسی و تعمیر تجهیزات حفاظت شخصی آتش نشانان
استانداردهای بینالمللی در زمینه گندم، آرد و برنج
در کنار استاندارد ایزو ۶۸۲۰، انواع دیگری از استانداردها در حوزه نان و آرد و برنج در دسترس است که به بعضی از آنها اشاره میکنیم:
- HACCP استاندارد بینالمللی سلامت غذا
- ایزو ۲۲۰۰۰:۲۰۱۸ استاندارد بینالمللی سیستم مدیریت ایمنی و بهداشت مواد غذایی
- ایزو ۱۷۰۲۵:۲۰۱۷ استاندارد بینالمللی مدیریت کیفیت آزمایشگاهی
- ISO 7301: 2011 استاندارد بینالمللی برنج
- ISO 6647-1: 2020 استاندارد بینالمللی برنج – تعیین محتوای آمیلوز
- ISO ۶۶۴۶: ۲۰۱۱ استاندارد ببینالمللی برنج – تعیین عملکرد محصول بالغ برنج
- ISO 7304:2016 استاندارد بینالمللی پاستا (ماکارونی – اسپاگتی – رشته) از آرد گندم سمولینا
- ISO 7304-2: 2008 استاندارد بینالمللی ماکارونی تولید شده از گندم – ارزیابی کیفیت پخت و پز
- ISO 7304-1: 2016 استاندارد بینالمللی گندم – ارزیابی کیفیت
- ISO 5529: 2007 استاندارد بینالمللی گندم – تعیین شاخص رسوب
- ISO 3093: 2009 استاندارد بینالمللی گندم، چاودار
- ISO 6820: 1985 استاندارد بینالمللی آرد گندم و آرد چاودار
- ISO 5530-1: 2013 استاندارد بینالمللی آرد گندم- جذب آب و خواص رئولوژیکی در خمیر
- ISO 6820:1985 استاندارد ببینالمللی نان
- ISO 21415:2015 استاندارد بینالمللی گندم و آرد گندم
- ISO 6820:1985 استاندارد آرد گندم و آرد چاودار
هزینه اخذ گواهینامه ایزو ۶۸۲۰ استاندارد نان
برای درخواست استعلام هزینه و اخذ گواهینامه ایزو معتبر اقدام کنید.