سازمان استاندارد بین المللی (ISO) یکی از قدیمی ترین و باتجربه ترین سازمان ها در زمینه استاندارد سازی صنعت، مدیریت کیفیت و ایمنی مواد غذایی است. این سازمان یک استاندارد جهانی برای استانداردسازی تدوین می کند که بر مشاغل، سازمان ها، سیاست گذاران و مقررات مختلف در سراسر جهان ثابت شده است. یکی از آخرین استانداردهای منتشر شده آن،ISO 21001 سیستم های مدیریتی برای سازمانهای آموزشی است. این استاندارد بر سازمانهای آموزشی، خدمات و محصولات مربوطه متمرکز است. اگرچه هدف اصلی آن افزایش رضایت فراگیران و سایر ذینفعان است، اما اصول آن به وضوح بیان می کند که مسئولیت پذیری اجتماعی بیشتر و ارائه خدمات آموزشی قابل دسترس و عادلانه، از الزامات اصلی ISO 22001 هستند.
چیدمان محتوای ISO 21001
از نظر طرح بندی محتوا، کسانی که با سیستم های مدیریت ISO آشنا هستند، طرح معمول Annex SL را در ISO 21001 پیدا می کنند. با این حال، در این استاندارد الزامات خاصی در رابطه با ارائه دهندگان آموزشی و خدمات و محصولات آنها وجود دارد.
در اینجا همچنین باید اضافه شود که ضمیمه های آن، به ویژه Annex A، B&E کاملاً گسترده هستند و اطلاعات و راهنمایی های قابل توجهی را در مورد الزامات ISO 21001 و مفاهیم مربوط به آموزش ارائه می دهند.
بیشتر بخوانید: چرا مدیریت کیفیت برای موفقیت سازمان حیاتی است؟
اصطلاحات و چشم اندازهای ISO 21001
هنگام در نظر گرفتن استاندارد و الزامات آن از دیدگاه مربی یا شخصی که مستقیماً در تحقیقات مرتبط با آموزش و پرورش دخیل است، باید تأکید شود که استاندارد در ارائه یک سند جامع که شامل الزامات دقیق در زمینه طراحی خدمات آموزشی است، یک کار خوب را انجام می دهد اینها بطور خاص در کل بند ۸ عملیات و زیرمجموعه های آن بیان شده است.
۸٫۳٫۴٫۴: طراحی و ارزیابی جمع بندی و کنترل توسعه
۸٫۳٫۴٫۳: طراحی و توسعه برنامه های درسی
۸٫۳٫۴٫۲: طراحی خدمات آموزشی و کنترل های توسعه
وغیره
آموزش نیازهای ویژه
آنچه در ISO 21001 بسیار چشمگیر است، زبان مورد استفاده و تاکید آن بر آموزش نیازهای ویژه است.
می توان گفت که آنها اقدامات احتیاطی ویژه ای را انجام دادند تا از اصطلاحات کمبود استفاده نکنند، که دانش آموزان را دارای کمبود می دانند، بلکه اصطلاحاتی مانند دانش آموزان با نیازهای ویژه، استثناها و غیره را که با مطالعات معلولیت فعلی در آموزش و پرورش مطابقت دارند. این امر با تاکید بر لزوم تمرکز آموزش ویژه از دیدگاه رهبری (بند ۵)، تا الزامات تعیین شده برای امکاناتی که باید در دسترس باشند، پشتیبانی می شود و “اطمینان حاصل شود که ابعاد امکانات متناسب با نیازهای افراد است.” با استفاده از آنها ” (بند ۷٫۱٫۳٫۱)، و با توجه به الزامات برنامه درسی و اصلاح و سازگاری دستورالعمل (بند ۸٫۳٫۴٫۳)، به منظور پاسخگویی به مجموعه متنوعی از نیازهای زبان آموزان، ادامه داد.
اگرچه مستقیماً مورد تأکید قرار نگرفته است، اما می توان دریافت که الزامات مربوط به آموزش نیازهای ویژه به خوبی شرح داده شده و تا حدی کار طراحی جهانی (UD) و طراحی جهانی برای یادگیری (UDL) را منعکس می کند. اصول تمرکز اصلی آنها این است که به همه دانش آموزان (فارغ از توانایی ها ، توانایی ها ، زمینه و غیره) خدمات آموزشی، محصولات و محیط های قابل دسترسی ارائه دهید.
نتیجه
استاندارد ISO 21001 مبنایی عالی برای ارائه دهنده خدمات آموزشی به منظور افزایش کیفیت محصولات و خدمات خود فراهم می کند. اگرچه، در مورد استاندارد سازی، به دلیل وابستگی آشکار رشته های آموزشی به آزمونهای عملکرد استاندارد و بحث های جنجالی پیرامون آن، ممکن است یک جنگ عمومی وجود داشته باشد. با این وجود، اگر این استاندارد اجرا شود و با بهترین روشها در زمینه آموزش همراه باشد، به سازمانها کمک می کند تا نتایج مثبتی را برای ذینفعان خود اعم از دانش آموزان، والدین، جامعه و یا دیگران بدست آورند.
هزینه اخذ گواهینامه ایزو ۲۱۰۰۱
برای درخواست استعلام هزینه و اخذ گواهینامه ایزو معتبر اقدام کنید.