![ایزو 56006](https://tahamodiran.com/wp-content/uploads/2023/04/56006-1-845x684.jpg)
ایزو ۵۶۰۰۶ ویژه هوش راهبردی و مدیریت اطلاعات استراتژیک چه کاربردی دارد؟ سازمانها در محیطی بیثبات، نامطمئن، پیچیده و مبهم فعالیت میکنند که با گسترش جریانهای دانش، افزایش رقابت جهانی و نرخهای سریع تغییر مشخص میشود. این امر نیاز به پیش بینی تغییر، تأثیرگذاری بر محیط و تصمیم گیری به موقع و آگاهانه در مورد نوآوری را ایجاد می کند.
دانش جهانی و محیط های مبتنی بر اطلاعات به رهبران متفکر استراتژیک نیاز دارد تا از این دانش برای تعریف استراتژی سازمانی و نوآوری خود استفاده کنند. این به سازمان ها در واکنش به تغییرات در محیط خود کمک می کند، به عنوان مثال. اجتماعی، فناوری، بازار، نظارتی، سیاست.
باید داده ها و اطلاعات را با اطمینان بالا جداسازی یا ترکیب کرد و به دانش برای هدایت تصمیمات استراتژیک تبدیل کرد.
در این مقاله قصد داریم به مبحث هوش راهبردی و استاندارد مرتبط با آن ایزو ۵۶۰۰۶ بپردازیم در ادامه همراه ما باشید .
ایزو ۵۶۰۰۶ چیست ؟
ایزو ۵۶۰۰۶ دستورالعمل هایی را برای حمایت از هوش استراتژیک در مدیریت نوآوری ارائه می دهد.هوش راهبردی ماهیتی فرابخشی دارد. این به فعالیت های نوآورانه محدود نمی شود و می تواند در تمام زمینه هایی که دانش برای تصمیم گیری استراتژیک و اقدامات متعاقب آن نیاز است، اعمال شود.
هوش راهبردی حاصل فرآیندی ساختاریافته برای جمعآوری، پردازش و انتقال دادهها، اطلاعات و دانش به تصمیمگیرندگان است که میتواند بهطور مستمر یا برای پروژههای خاصی که باید راهاندازی شوند، اعمال شود.
هدف آن پرداختن به حوزه های زیر در رابطه با هوش استراتژیک و سطوح عملیاتی است.
سطوح عملیاتی ایزو ۵۶۰۰۶ چیست؟
- ایجاد یک استراتژی مدیریت اطلاعات برای حمایت از نوآوری در یک سازمان؛
- ایجاد مدیریت اطلاعات استراتژیک در حمایت از فعالیتها و ابتکارات نوآورانه در سیستم مدیریت نوآوری و فرآیندهای مرتبط با آن؛
- استفاده از ابزارها و روشهای اطلاعاتی استراتژیک در حمایت از فعالیتها و ابتکارات نوآوری در سیستم مدیریت نوآوری و فرآیندهای فرآیندهای مرتبط با آن.
استاندارد ایزو ۵۶۰۰۶ برای چه مواردی قابل اجرا نیست؟
صدور گواهینامه؛
حفاظت از داده ها.
کاربرد iso 56006 چیست؟
iso 56006 فرآیند بر قابلیت اطمینان مناسب بودن دامنه و معیارها، قابلیت اطمینان منابع داده و اطلاعات به دست آمده، شفافیت اقدامات انجام شده برای تفسیر و انتقال دانش نهفته است. به این ترتیب، هم عنصری برای کاهش ریسک و هم رشد استراتژیک است و سازمان ها را قادر می سازد جهت گیری استراتژیک و اجرای طرح های نوآوری خود را انجام دهند.
سازمان چگونه میتوانند از هوش راهبردی استفاده کنند؟
یک سازمان می تواند از هوش استراتژیک یا راهبردی به عنوان یک عامل توانمند برای دستیابی به اهداف تجاری خود و اجرای ابتکارات نوآوری برای طیف وسیعی از اهداف مانند:
- شناسایی فرصت ها و اتحادهای تجاری جدید؛
- افزایش مزیت رقابتی؛
- پیش بینی ریسک و عدم اطمینان
- ایجاد فرصتهای انتقال فناوری؛
- پیشبینی محرکهای اجتماعی، سیاسی، فناوری و تجاری؛
- جستوجوی سیگنالهای ضعیف برای پیشبینی تغییر؛
- غلبه بر موانعی که ایجاد ارزش را محدود می کند.
- اجرای یک رویکرد ساختاریافته برای حل مسئله.
اصول ایزو ۵۶۰۰۶ و دانش راهبردی (هوش استراتژیک)
با توجه به استاندارد ۵۶۰۰۶ دانش راهبردی در زمینه مدیریت نوآوری باید با اصول مدیریت نوآوری زیر که پایه و اساس یک سیستم مدیریت نوآوری هستند مطابقت داشته باشد:
- تحقق ارزش:
اطلاعات استراتژیک بر چشم انداز، مأموریت و فعالیت های نوآورانه یک سازمان تأثیر می گذارد. به این ترتیب، باید از ایجاد ارزش برای همه ذینفعان مرتبط حمایت کند. این شامل ارزش بلند مدت و کوتاه مدت است. ارزش صریح و ضمنی؛ ارزش مالی و غیر مالی.
- رهبران آینده محور:
هنگام مدیریت ابتکارات نوآوری، رهبران در سراسر سازمان باید هوش استراتژیک را به عنوان عاملی توانمند برای خلق ارزش بلندمدت پرورش دهند.
- جهت گیری استراتژیک:
سازمان باید جهت گیری استراتژیک کلی برای مدیریت هوش استراتژیک را با استراتژی های تجاری و نوآوری خود هماهنگ کند.
- فرهنگ:
مدیریت اطلاعات استراتژیک باید با ارزش ها، باورها و رفتارهای مشترک در سراسر سازمان و جامعه مربوطه هماهنگ و تقویت شود و باید بخشی از هویت آن باشد.
- بهره برداری از بینش ها:
پیگیری فرصت های نوآوری به منظور هدایت نوآوری و ایجاد ارزش، به وضوح بر ظرفیت ایجاد بینش متکی است که در این دیدگاه، مدیریت اطلاعات استراتژیک باید دسترسی به طیف متنوعی از دادهها، اطلاعات و منابع دانش داخلی و خارجی را تضمین کند تا به طور سیستماتیک تخصص در حمایت از تصمیمگیری استراتژیک ایجاد شود.
- مدیریت عدم قطعیت:
سازمان باید مدیریت اطلاعات استراتژیک را در حمایت از شناسایی، ارزیابی و مدیریت عدم قطعیت های نوآوری و فرصت ها و ریسک های مرتبط تقویت کند.
- سازگاری:
سازمان باید نیاز به هوش استراتژیک را با چشم انداز و ماموریت خود هماهنگ کند و تغییرات را در مقیاس های زمانی مختلف در زمینه بیرونی و درونی مورد توجه قرار دهد و حتی پیش بینی کند.
- رویکرد سیستمی :
سازمان باید هوش استراتژیک را بر اساس یک رویکرد سیستمی با هدف کاهش ریسک های سازمانی و افزایش پتانسیل خلق ارزش برای سازمان مدیریت کند. این اصول را می توان به عنوان مجموعه ای باز برای ادغام و تطبیق در سازمان در نظر گرفت.
مشاوره و پیاده سازی ایزو ۵۶۰۰۶
ما در طاها مدیران، به شرکت ها کمک می کنیم تا به استانداردها، برنامه ریزی کنترل کیفیت تضمین کیفیت، سیستم های مدیریتی و مدیریت تعالی دست یابند.
مشاوران ما تجربه بالایی در استانداردهای ایزو دارند. ما بیش از ۱۰ سال تجربه در صنعت ها و تجارت های مختلف از خدمات تا تولید و از خصوصی تا دولتی و غیر انتفاعی داریم.
تجربه بالای مشاوران ما در فرایندهای پیاده سازی ایزو به شما کمک میکند، به سادگی گواهینامه ایزو دریافت و پیشرفت کنید.
برای اخذ انواع گواهینامه ایزو می توانید از طریق صفحه اخذ گواهینامه ایزو درخواست خود را ثبت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق شمارههای ۰۹۱۵۹۰۵۰۵۸۸ و ۲-۰۵۱۳۸۹۱۳۸۷۰ با ما در تماس باشید یا از طریق تکمیل فرم اخذ ایزو کارشناسان ما با شما تماس خواهند گرفت.
هزینه اخذ گواهینامه ایزو ۵۶۰۰۶
برای درخواست استعلام هزینه و اخذ گواهینامه ایزو معتبر اقدام کنید.