در این مقاله قصد داریم در مورد مفهوم مدیریت دارایی و استاندارد بین المللی ۵۵۰۰۱ با شما صحبت کنیم.اهمیت سرمایهگذاری و ضرورت آن برای همه قابل درک است. برای کسب سود و در کمترین حالت ممکن آن، حفظ ارزش پول، باید اقدام به سرمایهگذاری کرد.
سرمایهگذاری یکی از مهمترین و حساسترین تصمیمات هر کسی در طول زندگی ست. شما برای کسب درآمد و رفاه بیشتر،پرداخت هزینه های روزمره، اتفاقات غیرمنتظره و غیره نیاز دارید تا در کنار درآمد خود به فکر سرمایهگذاری هم باشید. بازارها و گزینههای مختلف زیادی وجود دارد که شما برای سرمایهگذاری خود انتخاب میکنید. بازار مسکن، طلا، ارز، سهام و غیره از این سری موارد هستند.
در این مقاله هر آنچه را که باید در مورد آن بدانید را به شما خواهیم گفت. همچنین راهنمایی های لازم را برای اخذ ایزو ۵۵۰۰۱ به شما می دهیم و شما مشتریان گرامی می توانید برای صدور ایزو فرم شناخت رو پر کنید. تا پس از بررسی اطلاعات شما و مشاوره ایزو در رابطه با سازمان شما در مراحل اخذ ایزو رو پیگیری کنیم.
ایزو ۵۵۰۰۱ چیست؟
ایزو ۵۵۰۰۱ الزامات ایجاد، اجرا، نگهداری و بهبود یک سیستم مدیریت برای مدیریت دارایی را مشخص می کند که به آن ‘سیستم مدیریت دارایی‘ می گویند.مدیریت دارایی یا Asset Management، گزینه جدید سرمایهگذاری است که اخیراً مورد توجه قرارگرفته و توانسته جای خود را میان سرمایهگذاران باز کند.
برای بسیاری از افراد شاید درک عمیقی از فعالیت Asset Management و در کل سرمایهگذاری وجود نداشته باشد. همچنین دانش و تجربه کمی بین سرمایهگذاران فعال در بازار سرمایه وجود دارد که سبب شکاف بین بازدههای کسبشده در سرمایهگذاریها میشود.
مفهوم مدیریت دارایی چیست؟
مدیریت دارایی (Asset management) به مجموعهای از سامانهها و فرایندهای روشمند برای نگهداری، بهکارگیری و توسعه داراییهای یک نهاد، شرکت یا گروه گفته میشود. در این چارچوب بیشتر، روشهای مهندسی، با تجربیات و نظریههای اقتصادی ترکیب میشوند و با تکمیل این فرایند، ابزاری به وجود میآید که بهصورت منظم و با روندی منطقی، در تصمیمگیریهای آتی، بهکار برده میشود. یعنی مدیریت دارایی چارچوبی را برای طراحی و پیادهسازی برنامههای بلندمدت و کوتاهمدت آینده یک گروه یا مجموعه مشخص میکند.ایزو ۵۵۰۰۱ و ۵۵۰۰۲ و ۵۵۰۰۰ به مدیریت دارایی اختصاص دارند که عموماً برای مدیریت داراییهای فیزیکی مورد استفاده قرار میگیرند.
بهطور خلاصه هدف از این کار افزایش سود یا نرخ بازگشت یک مجموعه در جهت پیش برد اهداف تعریف شده برای آن بر پایه امکانات و منابع موجود است. این روش ارزیابیهای اقتصادی در سطوح مدیریت سرمایهگذاریهای پروژهای، شبکهای و سامانهای را با هم ترکیب میکند. اطلاعات حاصل از این روش به تصمیمگیری در جهت سرمایهگذاریهای سودده آتی مجموعه مورد نظر کمک میکند.
منظور از دارایی ممکن است دارایی اقتصادی یا دارایی فیزیکی باشد. مدیریت دارایی زیرساختها از نمونههای مهم مدیریت دارایی فیزیکی بهشمار میآید. مدیریت دارایی با داده و تحلیل دادهها سروکار بسیاری دارد و تحلیل دادهها از ابزارهای مهم این حوزه است.
چه سازمان ها و افرادی میتوانند از ایزو ۵۵۰۰۱ استفاده کنند؟
ایزو ۵۵۰۰۱ می تواند توسط هر سازمانی استفاده شود. سازمان تعیین می کند که این استاندارد بین المللی در مورد کدام یک از دارایی هایش اعمال شود. سازمان ها می توانند دریابند که در نظر گرفتن اصول به توسعه مدیریت دارایی در سازمانشان کمک می کند.
این استاندارد بین المللی اساساً برای استفاده توسط:
- کسانی که در ایجاد، اجرا، نگهداری و بهبود سیستم مدیریت دارایی دخیل هستند.
- کسانی که در ارائه فعالیت های مدیریت دارایی و ارائه دهندگان خدمات مشارکت دارند.
- احزاب داخلی و خارجی برای ارزیابی توانایی سازمان برای برآوردن الزامات قانونی، مقرراتی و قراردادی و الزامات خود سازمان.
ایزو ۵۵۰۰۱ در سازمان ها چه مزایایی دارد ؟
- شناسایی دارایی های کاذب.
- پیش بینی هزینه و بودجه.
- رصد آنی دارایی ها.
- دستیابی به اطلاعات و جزئیات دقیق.
- کارایی بیشتر در زمینه های عملیاتی .
- بهبود چرخه مالی.
- کاهش آلودگی های زیستی.
- شناسایی دارایی های کاذب.
ایزو ۵۵۰۰۱ برای افراد چه مزایایی دارد ؟
- ارزیابی و بررسی کلیه دارایی ها.
- کاهش و مدیریت ریسک.
- بهبود کارایی سرمایه گذاری با بررسی روند های سرمایه گذاری.
- مدیریت زمان.
- سازماندهی سبد دارایی.
- مدیریت دارایی ها از مکان های مختلف.
توجه: ترتیب ارائه الزامات در این استاندارد بین المللی اهمیت آنها را منعکس نمی کند یا به ترتیبی که قرار است اجرا شوند دلالت نمی کند.
ارتباط ایزو ۵۵۰۰۱ با دیگر استاندارد های بین المللی چیست؟
ایزو ۵۵۰۰۲ دستورالعمل هایی را برای استفاده از یک سیستم مدیریت دارایی، مطابق با الزامات ISO 55001 ارائه می دهد.
ایزو ۵۵۰۰۲ را می توان برای انواع دارایی ها و برای همه نوع و اندازه سازمان ها اعمال کرد. این استاندارد به طور خاص برای مدیریت دارایی های فیزیکی در نظر گرفته شده است، اما می تواند برای انواع دیگر دارایی نیز اعمال شود.
ایزو ۵۵۰۰۲ راهنمایی مالی، حسابداری یا فنی برای مدیریت انواع خاصی از دارایی ها ارائه نمی کند، با این حال،اطلاعاتی در مورد رابطه بین عملکردهای مدیریت دارایی های مالی و غیر مالی ارائه شده است. ایزو ۵۵۰۰۰ مروری بر مدیریت دارایی، اصول و اصطلاحات آن و مزایای مورد انتظار از اتخاذ مدیریت دارایی ارائه می دهد.همچنین آن را می توان برای همه انواع دارایی ها و برای همه نوع و اندازه سازمان ها اعمال کرد.
اطلاعات کلی در مورد مدیریت دارایی و اطلاعات مربوط به اصطلاحات قابل اجرا در این استاندارد بین المللی در ISO 55000 ارائه شده است. ایزو ۵۵۰۰۱ ،تعریف «ریسک» ارائه شده در ISO 31000:2009 و ISO Guide 73:2009 را اعمال میکند. علاوه بر این، به جای «طرف ذینفع» از اصطلاح «ذینفع» استفاده میکند.
اهمچنین ایزو ۵۵۰۰۱ به گونه ای طراحی شده است که یک سازمان را قادر می سازد تا سیستم مدیریت دارایی خود را با الزامات سیستم مدیریت مرتبط هماهنگ و یکپارچه کند.
کاربرد های اساسی ایزو ۵۵۰۰۱
ایزو ۵۵۰۰۱ الزامات یک سیستم مدیریت دارایی را در چارچوب سازمان مشخص می کند.
این استاندارد بین المللی را می توان برای همه انواع دارایی ها و برای همه نوع و اندازه سازمان ها اعمال کرد.
این استاندارد بینالمللی بهطور خاص برای مدیریت داراییهای فیزیکی استفاده میشود، اما میتواند برای سایر انواع دارایی نیز اعمال شود.
استاندارد ۵۵۰۰۱ الزامات مالی، حسابداری یا فنی را برای مدیریت انواع خاصی از دارایی ها مشخص نمی کند. برای اهداف ISO 55000، ISO 55002 و این استاندارد بینالمللی، اصطلاح «سیستم مدیریت دارایی» برای اشاره به سیستم مدیریتی برای مدیریت دارایی استفاده میشود.
سپاس از شما که در این مقاله همراه ما بودید. خوشحال میشویم که نظرات و سوالات خود را در قسمت دیدگاه ها با ما در میان بگذارید.
هزینه اخذ گواهینامه ایزو ۵۵۰۰۱
برای درخواست استعلام هزینه و اخذ گواهینامه ایزو معتبر اقدام کنید.