ایزو ۲۰۳۴۵
ایزو ۲۰۳۴۵ در مورد ایمنی کار و بخصوص کفش های ایمنی است .محافظت از پاها در برابر خطرات در محل کار با تهیه چکمه های ایمنی مناسب، کلید حفظ ایمنی کارگران است. کفش ایمنی که برای کارمندان خود انتخاب می کنید باید استانداردهای قانونی را داشته باشد و متناسب با وظیفه، فرد و محیطی باشد که در آن کار می کنند. همچنین باید توسط کسانی که آنها را می پوشند به درستی از آن استفاده و مراقبت شود. کارفرمایان از نظر قانونی مسئول ارائه کفش مناسب به عنوان بخشی از مقررات تجهیزات حفاظت فردی در محل کار ۱۹۹۲ هستند.
تصمیم گیری در مورد اینکه کدام کفش ایمنی برای کارگران شما مناسب است ممکن است گیج کننده باشد، بنابراین ما این راهنما را برای توضیح مهم ترین استاندارد کفش ایمنی گردآوری کرده ایم.
ایزو ۲۰۳۴۵ استاندارد کفش ایمنی (صدور و مشاوره ۲۰۳۴۵)
طاهامدیران با سابقه درخشان در زمینه اخذ ایزو و مشاوره و پیاده سازی استاندارد ها می توانید در زمینه ایزو ۲۰۳۴۵ به شما کمک کند در صورتی که سوالاتی در مورد ایزو کفش های ایمنی دارید یا نیاز دارید که این استاندارد رو برای محصولات خود اخذ کنید کافیه فرم شناخت رو در صفحه اخذ ایزو پر کنید تا مشاوران ما با شما تماس بگیرند و شما رو راهنمایی کنند و یا در صورتی که عجله دارید کافیه گوشی رو بردارید و با شمارههای ۰۹۱۵۹۰۵۰۵۸۸ و ۲-۰۵۱۳۸۹۱۳۸۷۰ با ما در تماس باشید.
بیشتر بخوانید: ایزو ۴۵۰۰۱ چیست؟
EN ISO 20345 چیست؟
این استاندارد بین المللی با نام کامل EN ISO 20345:2021 تجهیزات حفاظت فردی – کفش ایمنی، استانداردی است که همه سبکهای “کفش ایمنی” با آن آزمایش شدهاند. قبلاً EN345 نامیده می شد، اما با EN ISO 20345:2004 جایگزین شد. EN ISO 20345:2007 ویرایش بعدی بود و به دنبال آن EN ISO 20345:2011 و EN ISO 20345:2021 که نسخه فعلی این استاندارد است، ارائه شده اند.این استاندارد بزودی توسط ISO/WD 20345 جایگزین خواهد شد، اما در حال حاضر هنوز در حال توسعه است.
استاندارد EN ISO 20345:2021 حداقل الزامات سختگیرانه تری را نسبت به نسخه های قبلی تعیین می کند. مشخص میکند که همه کفشهای ایمنی باید دارای محافظت از انگشتان پا باشند و استاندارد مقاومت در برابر ضربه ۲۰۰ ژول(معادل وزن ۲۰ کیلوگرمی که ۱۰۲۰ میلی متر بر روی انگشتان پا افتاده است) را تعیین میکند. و یک آزمایش فشرده سازی ۱۵KN (معادل ۱٫۵ تن در ناحیه انگشت پا).
تمام کفش های ایمنی تولید شده پس از ۳۱ جولای ۲۰۱۳ باید این استاندارد را رعایت کنند. با این حال، این بدان معنا نیست که کفشهایی که قبل از آن تاریخ تولید شدهاند، اکنون هیچ فایدهای ندارند، فقط کفشهایی که بعد از این تاریخ تولید میشوند باید استاندارد سختگیرانهتری را رعایت کنند.
مطلب پیشنهادی طاها مدیران:
ایزو ۹۰۰۱ مزایا و مراحل اخذ گواهینامه
ارزیابی ریسک ها
قبل از انتخاب کفش ایمنی برای کارگران خود، باید به آخرین ارزیابی ریسک در محل کار مراجعه کنید، یا اگر از قبل وجود ندارد، آن را انجام دهید. نتایج این ارزیابی نشان می دهد که شما باید در برابر چه خطراتی از کارگران خود محافظت کنید و به شما این امکان را می دهد که مناسب ترین کفش ایمنی یا چکمه ایمنی دارای رتبه ایزو ۲۰۳۴۵ را انتخاب کنید.
خطراتی که ممکن است به عنوان بخشی از ارزیابی ریسک شما ایجاد شود ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- شرایط رطوبت
- ساختار الکترواستاتیک
- لیز خوردن، بریدگی و سوراخ شدن
- سقوط اجسام
- پاشش فلز و مواد شیمیایی
- دمای شدید
- استفاده در فضای باز یا داخلی
همچنین ایده خوبی است که از کارگران خود بپرسید که فکر می کنند چه خطراتی دارند، زیرا ممکن است متوجه خطراتی از کار روزانه خود شوند که بلافاصله برای شما آشکار نیست. آیا آنها به چکمه های ایمنی ضد آب نیاز دارند؟ آیا کفش های ایمنی قابل تنفس کار آنها را آسان تر می کند؟
آمار لغزش ها و سفرهای HSE (مدیریت سلامت و ایمنی) در سال ۲۰۱۷/۱۸ نشان می دهد که لغزش، زمین خوردن و سقوط در یک سطح، ۳۱ درصد از کل صدمات غیرکشنده در محل کار را شامل می شود. کفش ایمنی ضد لغزش نقش مهمی در محافظت از کارگران در برابر سطوح بالقوه خطرناک ایفا می کند. HSE یک چک لیست مفید برای شناسایی خطرات لغزش در محل کار ایجاد کرده است تا به شما کمک کند خطرات احتمالی را برطرف کنید. چکمه ها و کفش های ضد لغزش یک راه ساده و موثر برای کاهش خطر لغزش و افتادن است، اما همیشه مهم است که قبل از خرید کفش، رتبه بندی مقاومت در برابر لغزش کفش را بررسی کنید. تولید کنندگان کفش های ایمنی این موارد را روی محصولات خود نمایش می دهند.
EN ISO 20345 رتبه بندی ایمنی
پس از آزمایش و تایید، تولیدکنندگان کفش ایمنی محصولات کفش های ایمنی EN ISO 20345 را با این استاندارد و نشان CE مهر می کنند. محصولات با یک کد دو یا سه حرفی ساده مشخص می شوند که ویژگی های ایمنی اولیه آن محصول خاص را مشخص می کند. برای محصولات تست شده با مقاومت ضربه ۲۰۰ ژول (EN ISO 20345)، این کد با S شروع می شود، در حالی که برای محصولات تست شده برای کلاهک های انگشتی ۱۰۰ ژول (EN ISO 20346)، با P شروع می شود. ویژگی های اضافی ممکن است با کدها یا پیکتوگرام های بیشتر نشان داده شوند.
جدول زیر ویژگی هایی را نشان می دهد که هر رتبه بندی تحت EN ISO 20345 دارد:
استاندارد کفش ایمنی و ویژگی های آن
EN ISO 20345 رتبه بندی مقاومت در برابر لغزش
- SRA: روی کاشی و سرامیک با سدیم لوریل سولفات (محلول صابون رقیق شده) آزمایش شده است.
- SRB: روی فولاد با گلیسرول تست شده است.
- SRC: تحت شرایط SRA و SRB تست شده است.
ایزو ۲۰۳۴۵ رتبه بندی های اضافی
- C – رسانا
- A – آنتی استاتیک
- I – عایق در برابر برق
- HI – عایق در برابر حرارت
- CI – عایق در برابر سرما
- E – منطقه جاذب انرژی
- AN – محافظت از مچ پا
- HRO – زیره مقاوم در برابر حرارت
- WR – مقاوم در برابر آب
- WRU – رویه مقاوم در برابر آب
- M – حفاظت متاتارس
- CR – رویه مقاوم در برابر برش
چه ویژگی هایی را باید در کفش های ایمنی جستجو کنید؟
محافظت از انگشتان پا (SB)
همه ما می دانیم که انگشتان پا بخشی بسیار آسیب پذیر از بدن هستند – و حتی بیشتر از آن در محل کار، جایی که خطرات زیادی وجود دارد که می تواند منجر به آسیب پا شود. در ابتدایی ترین سطح، استاندارد EN ISO 20345 ایجاب می کند که حفاظت از انگشتان پا باید بتواند در برابر ضربه ۲۰۰ ژول مقاومت کند. محافظت از انگشتان پا شامل کلاهک های فولادی یا جایگزین های سبک تر مانند کلاهک پنجه کامپوزیت یا آلومینیومی است.
حفاظت آنتی استاتیک (A, S1, S1P, S2, S3)
عوامل لباس و آب و هوا می توانند باعث تجمع الکتریسیته ساکن در بدن شوند. برخی از مواد مورد استفاده در ساخت کفش های ایمنی می توانند بدن را بیش از حد عایق کرده و باعث نگه داشتن بار استاتیک شوند. هنگامی که کارگر چیزی رسانا را لمس می کند، این شارژ می تواند به سرعت از بدن خارج شود و باعث ایجاد جرقه و یک شوک ناخوشایند کوچک شود. کفش های ضد الکتریسیته ساکن این اثر را به میزان قابل توجهی کاهش می دهند.
حفاظت از نفوذ زیره میانی (SBP, S1P, S3, S5)
اجسام تیز می توانند خطر قابل توجهی در محل کار باشند. محافظ زیره میانی می تواند در برابر ناخن ها و دیگر برآمدگی های تیز که می تواند منجر به عواقب فاجعه بار شود، محافظت می کند. برای برآورده ساختن الزامات استاندارد EN ISO 20345، کفی میانی کفش باید بتواند در برابر نیروی نفوذ ۱۱۰۰ نیوتن مقاومت کند. محافظ کف وسط را می توان به یکی از دو روش ارائه کرد: یک درج فولادی ضد زنگ یا آلومینیوم در کفی، یا یک کفی کولار.
جذب انرژی (E, S1, S1P, S2, S3)
این به جذب انرژی در ناحیه پاشنه پا اشاره دارد.
مقاومت در برابر آب (WR, WRU, S2, S3)
کفش ها ممکن است به طور کلی به عنوان مقاوم در برابر آب (WR) طبقه بندی شوند، یا ممکن است دارای رویه مقاوم در برابر آب (WRU) باشند.
مقاومت حرارتی (HRO)
کفشهای مقاوم در برابر حرارت دارای زیرهای هستند که باید بتواند در دمای ۳۰۰ درجه سانتیگراد به مدت ۶۰ ثانیه مقاومت کند.
عایق در برابر سرما و گرما (CI,HI)
برای مقاومت در برابر سرما، کفش EN ISO 20345 به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱-۲۰ درجه سانتیگراد آزمایش می شود. برای مقاومت در برابر گرما، کفش به مدت ۳۰ دقیقه در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد آزمایش می شود.
راحتی!
طبق ایزو یا همون استاندارد کفش های ایمنی اگر کفشها محافظت کافی را ارائه میکنند اما باعث آسیب یا ناراحتی کارگران شما میشوند، آنها تمایلی به پوشیدن کفش نخواهند داشت. اطمینان حاصل کنید که از ابتدا کفش ایمنی را تهیه کرده اید که راحت باشد. برخلاف تصور رایج، نیازی به “شکستن” کفش نیست. شما می توانید با درج کفی و جوراب کار با کیفیت بالا، راحتی را بیشتر کنید. ایده خوبی است که به کارگران اجازه دهید ابتدا محصولات را امتحان کنند تا ببینند که آیا آنها برای کار و محیط کارشان راحت و مناسب هستند یا خیر، بالاخره آنها باید تمام روز آن را بپوشند!
حفظ انطباق با EN ISO 20345
طبق ایزو ۲۰۳۴۵ یا همون استاندارد کفش ایمنی تمام کفش های ایمنی باید به درستی مراقبت شده و در صورت عدم استفاده در یک کمد خشک و تمیز نگهداری شوند. آنها باید قبل و بعد از استفاده مورد بررسی قرار گیرند تا اطمینان حاصل شود که در شرایط کار خوب هستند، که باید توسط کارکنان آموزش دیده انجام شود.
کارفرمایان می توانند از کارمندان بخواهند که کفش ایمنی خود را تمیز کنند اما باید در قرارداد کار فرد قید شود. اگر از کارگران میخواهید کفشهای خود را تمیز کنند، باید دستورالعملهای تمیز کردن واضحی طبق استاندارد کفش ایمنی را برای جلوگیری از هرگونه سردرگمی ارائه دهید.
یک سیستم تعمیر و نگهداری کفش ایمنی موثر میتواند شامل موارد زیر باشد:
- بررسی عیوب، آسیب، کثیفی، سایش و پارگی.
- آزمایش برای اطمینان از عملکرد آنها همانطور که در نظر گرفته شده است.
- تمیز کردن منظم برای جلوگیری از تجمع کثیفی (با مراجعه به دستورالعمل های سازنده)
- در صورت وجود آسیب، در صورت امکان تعمیر کفش.
- در جایی که امکان تعمیر کفش آسیب دیده وجود ندارد، دیگر با استاندارد مطابقت ندارند و باید تعویض شوند.
با توجه به ایزو ۲۰۳۴۵ ارائه کفش های ایمنی مناسب به کارگران برای اطمینان از اینکه شما با مقررات فعلی مطابقت دارید ضروری است. کارکنانی که لباسها و تجهیزات حفاظتی لازم برای ایمنی و راحتی در محل کارشان فراهم میشود، فداکارتر، با انگیزهتر و سازندهتر خواهند بود. کارگران را در انتخاب کفش مناسب شرکت دهید، با دقت انتخاب کنید و اطمینان حاصل کنید که رتبه، اندازه و ویژگیهای صحیح را برای هر کسی که آن را میپوشد انتخاب کنید. در نهایت، وظایف روزانه، محیط و ترجیحات راحتی شخصی آنها را در نظر بگیرید.
هزینه اخذ گواهینامه ایزو ۲۰۳۴۵ کفش ایمنی
برای درخواست استعلام هزینه و اخذ گواهینامه ایزو معتبر اقدام کنید.