حلال / HALAL
گواهینامه حلال چیست؟
حلال به طور گسترده شامل اعمالی است که انجام آنها در دین مبین اسلام جایز شمرده می شوند، در رابطه با خوراکی ها ونوشیدنی ها نیز در اسلام دستوراتی بیان شده است و خوردن و آشامیدن بعضی مواد غذایی حلال (جایز) و برخی حرام (غیرمجاز) است.
اصطلاح حلال به ویژه با قوانین رژیم اسلامی و به ویژه گوشتی که مطابق با آن الزامات فراوری و تهیه می شود، مرتبط است.
مفهوم حلال در طیف گسترده ای از کالاها و خدمات مورد استفاده در زندگی روزمره یک مسلمان اعمال می شود. مصرف کنندگان مسلمان این محصولات را انتخاب می کنند زیرا با روند و روال تعریف شده در قوانین اسلامی مطابقت دارند.
در سراسر جهان چندین شرکت تولید مواد غذایی، غذاها و فراورده های حلال ارائه می دهند. غذاهای آماده حلال یک بازار مصرف در حال رشد برای مسلمانان در بسیاری از کشورهای جهان به وجود آورده اند و توسط تعداد زیادی از خرده فروشان ارائه می شوند.
نکاتی درباره حلال و حرام:
کلمات حلال و حرام اصطلاحات رایجی هستند که در قرآن کریم برای تعیین دسته های حلال یا مجاز و حرام یا غیرمجاز به کار رفته اند؛
متداول ترین نمونه غذای حرام (غیر حلال) گوشت خوک است و این در حالی است که گوشت خوک تنها گوشتی است که به طور قطعی توسط مسلمانان مصرف نمی شود (قرآن آن را در سوره بقره، آیه ۱۷۳، منع کرده است).
سایر غذاهایی که از مشتقات خوک به شمار می آیند نیز حرام محسوب می شوند.
معیارهای اقلام دیگر به غیر از گوشت خوک شامل منبع آنها، علت مرگ حیوان و نحوه فراوری آنها است.
مسلمانان همچنین باید از حلال بودن همه غذاها (به ویژه غذاهای فراوری شده) و همچنین اقلام غیر غذایی مانند مواد آرایشی (نجس بودن) و دارویی اطمینان حاصل کنند (ضرورت سلامت انسان بحث گسترده ای در دین اسلام است و به طور کلی هرماده ای که برای درمان بیماری ونجات انسان به کار گرفته می شود جایز است). غالباً، این محصولات حاوی مواد جانبی یا سایر مواد غذایی هستند که خوردن یا استفاده از آن برای بدن مسلمانان جایز نیست.
غذاهای گیاهی اگر حاوی الکل نباشند حلال هستند.
غذا باید از تأمین کننده ای تهیه شود که از اعمال حلال استفاده می کند.
در صورت عدم وجود غذای حلال که یک مسلمان ممکن است از گرسنگی بمیرد جایز است غذای غیر حلال بخورد.
در طول پروازهای هواپیما، مسلمانان معمولاً غذای بدون گوشت سفارش می دهند (اگر غذای حلال در دسترس نباشد) تا اطمینان حاصل کنند که غذای انتخابی آنها هیچ ماده ای حاوی گوشت خوک نخواهد داشت.
در مورد غذاهای تراریخته نظرات متفاوت است، اگرچه منع مصرف زیادی از آنها وجود ندارد:
برخی از روحانیون و علمای دین اسلام ابراز حمایت کرده اند و استدلال می کنند که چنین روش های تولید مواد غذایی حلال است زیرا به رفاه انسان کمک می کند.
مخالفان استدلال می کنند که نیازی به اصلاح ژنتیکی محصولات غذایی نیست زیرا خداوند همه چیز را کامل آفریده است و انسان حق ندارد هر چیزی را که خدا خلق کرده دستکاری کند. برخی دیگر نگرانی ها را در مورد مصرف تئوری غذاهای خاص تراریخته تولید شده با استفاده از ژن های خوک ها افزایش داده اند.
غذاهایی که مصرف آن برای مسلمانان حلال تلقی نمی شوند شامل:
- خون؛
- مست کننده هایی مانند نوشیدنی های الکلی؛
- گوشت خوک؛
- گوشت حیوان مردار؛
- گوشت حیوانات شکارچی و حیواناتی که از مردار حیوانات دیگر تغذیه می کنند؛
- گوشت حیون حلال گوشتی که به غیر روش ذبح اسلامی ذبح شده باشد؛
- هرماده ای که طبق قوانین اسلامی نجس به شمارمی آید؛
روش ذبح اسلامی:
ذباب (ذَبِیْحَه) طبق قوانین اسلامی، روش کشتار برای همه منابع گوشت، به استثنای ماهی و سایر حیوانات دریایی، تعیین شده است. این روش ذبح حیوانات شامل استفاده از چاقوی تیز برای ایجاد برشی است که جلوی گلو، مری و رگ های گردن را قطع می کند اما نخاع را قطع نمی کند. سر حیوانی که با روش حلال ذبح شود با قبله همسو است. علاوه بر جهت دهی، حیوانات مجاز باید با بیان ذکر اسلامی “بسم الله” ذبح شوند.
این ذبح را می توان توسط یک مسلمان یا پیرو آیینی که به طور سنتی به عنوان اهل کتاب (یهودیان، مسیحیان و کلیمیان) شناخته می شوند، انجام داد.
خون باید از وریدها تخلیه شوند. لاشه حیوانات مرده، مانند حیواناتی که در طبیعت مردند، قابل خوردن نیست.
حیوانی که خفه شود، مورد ضرب و شتم (منجر به مرگ) قرار گیرد، در اثر سقوط کشته شود، از بین برود (به مرگ برسد)، توسط یک حیوان شکارچی دریده شود (مگر اینکه توسط یک انسان قبل از مرگ ذبح شود)، قابل خوردن نیست.
در بعضی کشورها قبل از بریدن گلو، حیون را بی حس می کنند تا حیون هنگام ذبح زجر نکشد.
به طور کلی، کشتن حیوانات در اسلام فقط به دو دلیل عمده مجاز است:
به مصرف خوراک برسند؛
از بین بردن خطر، به عنوان مثال سگ هار؛
مزایای گواهینامه حلال:
- این گواهینامه برای سازمان و محصول اعتبار ایجاد می کند و مصرف کننده مسلمان را از رعایت دقیق روند حلال اطمینان می دهد؛
- اطمینان از خلوص و پاکیزگی منابعی که از آن محصولات به دست می آیند و فرایند تولید آنها؛
- ایمنی جان انسان ها فقط با مصرف مواد سالم و مفید؛
- یکپارچگی و شیوه اخلاقی زندگی با جلوگیری از ظلم به حیوانات، آسیب رساندن به محیط زیست و اقدامات ناعادلانه تجاری؛
- حلال روشی برای زندگی است که از نظر جسمی و روحی فردی به نفع فرد است؛
- حلال برای همه است، مهم نیست که فرد یک مسلمان است یا غیرمسلمان؛
- حلال مهر نهایی از خلوص و ایمنی است که محصولات با کیفیت برتر را تضمین می کند؛
چرا مجوز حلال تهیه کنید؟
گواهی حلال تضمینی برای مطابقت محصولات با الزامات رژیم غذایی اسلامی یا سبک زندگی اسلامی است.
گواهینامه حلال به میزان قابل توجهی قابلیت فروش محصولات شما را افزایش می دهد. اگر قصد صادرات به کشورهای دارای اکثریت مسلمان را دارید، گواهینامه حلال به شما امکان می دهد یکی از شرایط مهم کشورهای وارد کننده را برآورده کنید. دلیل اصلی صدور گواهینامه حلال خدمت به جوامع ملی و بین المللی مسلمان در جهت رعایت تبعیت مذهبی آنها است.
جمعیت مسلمانان در حال رشد در خاورمیانه، شمال آفریقا و آفریقای جنوبی، آسیای جنوبی و مرکزی، اتحاد جماهیر شوروی سابق و چین، زنجیره ای سودآور برای بازار مواد غذایی حلال ارائه می دهند.
در حال حاضر دو بازار بزرگ محصولات حلال جنوب شرقی آسیا و خاورمیانه هستند. این مناطق بیش از ۴۰۰ میلیون مصرف کننده مسلمان است. مسلمانان فقط غذای حلال می خورند. از این رو تقاضای فزاینده ای برای محصولات دارای گواهینامه حلال وجود دارد.
گواهینامه حلال برای چه سازمان هایی مناسب است؟
گواهینامه حلال برای تمامی سازمان هایی که مواد غذایی و نوشیدنی هایی که وضعیت حلال (فاقد الکل، استفاده ازمواد جایز) آنها مورد سوال است، در هر اندازه و هر موقعیت جغرافیایی مناسب است.
مراحل صدور گواهینامه:
مرحله اول
فرم شناخت طاها مدیران را تکمیل کنید تا بتوانیم شرکت و نیازهای شما را درک کنیم. این کار را می توانید با تکمیل فرم درخواست رسمی آنلاین انجام دهید. ما از این اطلاعات برای تعریف دقیق دامنه ارزیابی شما استفاده خواهیم کرد.
مرحله دوم
هنگامی که درخواست شما را مشاهده کرده ایم، با شما تماس خواهیم گرفت و متناسب با نوع درخواست شما اطلاعات لازم را برای شروع همکاری به شما خواهیم داد. زمانی که سازمان شما شرایط لازم برای دریافت گواهینامه را داشت، همکاران ما حسابرسی اولیه صدور گواهینامه را تشکیل می دهند. توجه داشته باشید همکاران ما در روز ممیزی در کنار شما خواهند بود و از مجموعه شما دفاع میکنند.
مرحله سوم
پس از یک ممیزی موفق، گواهینامه استاندارد مورد نیاز صادر می شود. گواهینامه به مدت سه سال معتبر است و از طریق یک برنامه ممیزی نظارت سالانه و یک ممیزی مجدد برای تایید صلاحیت سه ساله حفظ می شود.